Mákosguba torta madártej krémmel

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

A mákosgubához:

  • 10 db kifli
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kb 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk vanília aroma
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 ek mák a díszítéshez