Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos, szilva lekváros omlós kifli recept

Mákos, szilva lekváros omlós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 tk porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg zsír

    Töltelék:

    • 3 ek sűrű, házi szilva lekvár
    • 10 dkg darált mák
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Szitáljuk egy tálba a lisztet a sütőporral. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.

    Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben.

    A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel.

    Tegyük tálba, majd meleg helyen pihentessük 30 percet.

    A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és a citrom reszelt héjával. A fehérjét a cukorral verjük habbá és keverjük a mákhoz.

    A megkelt tésztát elfelezzük, finoman átgyúrjuk. 2 bucit formázunk belőle a tésztákból.

    Mindkettőt kör alakúra nyújtjuk. Az egyikre rákenjük egyenletesen a tölteléket és ráborítjuk a másik lapot. 8 cikkre vágjuk.
    Egyenként szépen felsodorjuk.

    Mindegyik cikken a nyújtófa segítségével egy kicsit még nyújtunk, így több lesz a tekerés.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és tojássárgájával lekenjük.

    190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, majd a még hideg sütőbe toljuk. Ahogy melegszik,úgy még szépen kel a kifli.

    Kb 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Érdemes dupla adaggal kezdeni. Sokáig eltartható kifli. Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor több cikkre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá