Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós kifli recept

Omlós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2,5 dl tejföl
    • pici só
    • 1 ek porcukor
    • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)

    A töltelékhez:

    • 8 dkg darált dió
    • 8 dkg darált mák
    • 4 ek porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk.

    A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá.

    Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.

    A tésztát 2 részre vágjuk.

    Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.

    A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.

    A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.

    Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.

    Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni.

    200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.

    Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá