Omlós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl tejföl
  • pici só
  • 1 ek porcukor
  • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)

A töltelékhez:

  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darált mák
  • 4 ek porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése:

A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk.

A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá.

Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.

A tésztát 2 részre vágjuk.

Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.

A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.

Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.

Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni.

200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.