Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt csöröge recept

Kelt csöröge
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál rum
    • csipet só
    • olaj a sütéshez
    • vaníliás porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.

    3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.

    Csiga alakzatokat is készítettem. 10 cm hosszú, 1,5 cm-es csíkokat vágunk és feltekerjük. Fogpiszkávól megtűzzük, hogy szét ne nyíljon.

    A maradék tésztából rombuszokat vágtam. A forma felső részén 1,5 cm hosszan bevágtam és átfűztem a szemben lévő sarkát.

    Forró olajban, fedő alatt kisütjük. Lecsepegtetjük a kisült csörögefánkot és vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá