Kelt csöröge recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- csipet só
- olaj a sütéshez
- vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Csiga alakzatokat is készítettem. 10 cm hosszú, 1,5 cm-es csíkokat vágunk és feltekerjük. Fogpiszkávól megtűzzük, hogy szét ne nyíljon.
A maradék tésztából rombuszokat vágtam. A forma felső részén 1,5 cm hosszan bevágtam és átfűztem a szemben lévő sarkát.
Forró olajban, fedő alatt kisütjük. Lecsepegtetjük a kisült csörögefánkot és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »