Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács gluténmentesen recept

Kalács gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 g porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 165 ml langyos, laktózmentes tej
    • 25 g friss élesztő
    • 34 g olvasztott lm margarin
    • 1 citrom héja
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 400 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
    • 4 g só
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    A porcukrot, tojássárgákat, langyos tejet, friss élesztőt, olvasztott margarint, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket, legvégül a sót és csomómentes, ragacsosabb tésztává gyúrjuk.

    Lisztezett felületre borítjuk és kicsit átdolgozva, 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk.

    Kalács sütőformába vagy kisebb tepsibe tesszük, belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni.

    Ezután lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig, majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük (ekkor már nem kell a sütőzacskó), utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá