Hozzávalók:
Elkészítése:
A porcukrot, tojássárgákat, langyos tejet, friss élesztőt, olvasztott margarint, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket, legvégül a sót és csomómentes, ragacsosabb tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületre borítjuk és kicsit átdolgozva, 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk.
Kalács sütőformába vagy kisebb tepsibe tesszük, belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni.
Ezután lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig, majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük (ekkor már nem kell a sütőzacskó), utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.