Kalács gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalács gluténmentesen

Hozzávalók:

  • 60 g porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 165 ml langyos, laktózmentes tej
  • 25 g friss élesztő
  • 34 g olvasztott lm margarin
  • 1 citrom héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 400 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
  • 4 g só
  • 1 felvert tojás a tetejére

Elkészítése:

A porcukrot, tojássárgákat, langyos tejet, friss élesztőt, olvasztott margarint, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket, legvégül a sót és csomómentes, ragacsosabb tésztává gyúrjuk.

Lisztezett felületre borítjuk és kicsit átdolgozva, 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk.

Kalács sütőformába vagy kisebb tepsibe tesszük, belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni.

Ezután lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig, majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük (ekkor már nem kell a sütőzacskó), utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.