Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd kalács recept

Ferdinánd kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 3 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dkg só
    • tej a gyúrhatósághoz

    Krémhez:

    • 15 dkg margarin
    • 13 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • mazsola

    Locsoláshoz:

    • 1 dl habtejszín
    • 8 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.

    A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.

    A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.

    Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.

    A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.

    A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.

    A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.

    Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá