Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd kalács recept

Ferdinánd kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 db tojássárga
    • 3 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dkg só
    • tej a gyúrhatósághoz

    Krémhez:

    • 15 dkg margarin
    • 13 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • mazsola

    Locsoláshoz:

    • 1 dl habtejszín
    • 8 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk.  1/2 órát kelesztjük.

    Négyszögletesre nyújtjuk kb: 1/2 cm vastagra.

    Megkenjük a kikevert krémmel. Mazsolával megszórjuk.

    Feltekerjük és  6 cm -es darabokra vágjuk.

    Kuglófformát kivajazzuk,kristálycukorral beszórjuk.

    A darabokat állítva, lazán beletesszük, majd 1/2 órát kelesztjük

    Meleg (200 fokos) sütőben kezdjük a sütést, majd mérsékeljük.

    Fél sülésnél meglocsoljuk a cukros habtejszínnel. Ha kihűlt,kifordítjuk a formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek