Ferdinánd kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ferdinánd kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • tej a gyúrhatósághoz

Krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Locsoláshoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.

A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.

A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.

Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.

A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.

A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.

A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.

Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.