Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bukta, házi eperlekvárral recept

Bukta, házi eperlekvárral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 6 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • csipet só

    Töltéshez:

    • házi eperlekvár

    A bukták kenéséhez:

    • olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk, 2 kk cukrot teszünk bele és meleg helyen felfuttatjuk.

    Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojás sárgáját és a megkelt kovászt is. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal kenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá