Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós tekert kalács recept

Kakaós tekert kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 2 mk só
    • 2 ek vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A liszteket a sóval és a maradék cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt,a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.

    A végén adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk a tésztát.

    A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tésztába jól beledolgozzuk.

    Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.

    A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk.

    A fehér tészta lesz alul,majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük.

    Sütőpapírral béleljük ki a formát és a kalácsot beletesszük. Letakarjuk és addig kelesztjük újból, míg a formát ki nem tölti.

    Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig, majd visszavesszük 165 fokra és még további 20 percig sütjük.

    Ha pirulna teteje, takarjuk le alufóliával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá