Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 1 kis méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 tej
    • 100 g olvasztott vaj
    • 50 g cukor
    • csipet só
    • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • a tészta egyik feléhez 2 ek kakaópor + pici víz

    Elkészítése:

    A liszthez keverjük a sót, cukrot, szárított élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Elkezdjük dagasztani, majd végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk.

    Ha a tésztát rugalmasra dagasztottuk felezzük el és az egyikhez adjuk hozzá a kakaós masszát és jól dolgozzuk el benne. A kakaóporhoz csak annyi vizet adjunk, hogy picit pépes legyen, de ne folyós, mert így könnyebb eldolgozni a tésztában. Hagyjuk kelni, amíg a duplájukra nő a térfogatuk (ez kb 1 óra).

    Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztákat egyforma nagyságúra. A sima tésztára tegyük a kakaós tésztára és tekerjük fel, majd tegyük bele egy kicsi tepsibe vagy egy kalács formába. Kenjük meg tojással és hagyjuk újra kelni fél órát. Közben melegítsük elő a sütőt.

    Ha újra megkelt, kenjük meg újra tojással és tegyük be a sütőbe. 180-200 fokon süssük legalább 30-40 percig a sütő alsó rácsán. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá