Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 2 rúd kalácshoz:
    A tésztához:

    • 90 dkg liszt
    • 4,5 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek étolaj
    • 1 tk só
    • 3 ek porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor és fél dl tej
    • szükség szerint tej a tészta összeállításához (kb 4,5 dl)

    A kalácstészta lekenéséhez:

    • olaj

    A kalács lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt cukros, langyos tejben (kb 1 dl) felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat, fehérjéket, sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, amivel közepesen kemény tésztát kapunk (a tej mennyisége a liszt minőségétől függ).

    Amikor szép hólyagosra dagasztottuk a tésztát, akkor adjuk hozzá az olajat, majd azt is beledagasztjuk. A kész tésztát megfelezzük.

    Az egyik fele fehér marad, a másikba beledagasztjuk a kakaópor és tej keverékét. Jól beledgasztjuk.

    A tésztákat letakarjuk és külön-külön duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztákat kissé átgyúrjuk, majd 4-4 részre osztjuk.

    Mindegyik tésztát kb egyforma nagyságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk.

    Kakaós lap, olajjal megkenjük, majd ráteszünk egy simát. Sodrófával nyújtunk rajta kicsit, hogy a lapok összetapadjanak. Feltekerjük, mint a bejglit.
    Újabb kakaós lap, olajjal lekenjük, simát teszünk rá. Sodrunk rajta kicsit, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    A maradék lapokat is így készítjük el, csak ott alulra kerül a sima, és a tetejére a kakaós. Így kapunk 4 feltekert tésztát.

    2-2 összetekert tésztát összefonunk. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, egymástól távol a tésztákat, majd megvárjuk, amíg kitöltik a tepsit.

    A tejet elkeverjük a tojássárgájával, majd lekenjük vele a megkelt kalácsokat.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá