Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hokkaido kalács recept

Hokkaido kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg búza finomliszt
    • csipet só
    • 3 ek cukor
    • 2 dl tej
    • 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
    • 3 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 10 dkg margarin vagy vaj
    • 2 cs bourbon vaníliás cukor
    • mazsola ízlés szerint

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Egy edénybe öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tejszínt, majd az élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    A tészta természetesen géppel is összeállítható.

    A kész tésztát letakarjuk, majd 20 percig pihentetjük. Utána újra dagasztjuk kb 10-15 percig a tésztát. Ekkor újra letakarjuk és kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük (a dupla dagasztástól nagyon könnyű lesz a tésztánk).

    Közben a vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk.

    A megkelt tésztát kivorítjuk a nyújtódeszkára, kézzel kissé kinyomkodjuk, majd 4 részre vágjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk oválisra (olyan szélesre, mint a forma), majd megkenjük a vaníliás vajjal/margarinnal, ízlés szerint megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük.

    A tekercset beletesszük a formába.

    A másik három tésztával is így jűrunk el, majd a maradék margarinnal lekenjük az egészet, majd letakarva kb 30 percig kelesztjük.

    A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.

    A megkelt kalács tetejét lekenjük felvert tojással, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha közben nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

    Ha megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit a formában, majd rácsra téve hűtsük ki.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá