Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hokkaido tejes kalács recept

Hokkaido tejes kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 5 gramm porélesztő
    • 15 gramm étkezési keményítő
    • 15 gramm tejpor
    • 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 ml tej
    • 70 ml tejszín
    • + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

    A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós akkor 1-2 evk lisztet teszünk bele.

    Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1-1,5 óra kell neki.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb. 20 centis rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb.26X11cm) püspökkenyér formába rakjuk.

    Újra kelesztjük kb. 20-25 percig, felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

    Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá