Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgómagos ciabatta recept

Napraforgómagos ciabatta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztó
    • 1 tk só
    • 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés, ….. bármilyen)
    • 1 nagy ek tejföl
    • 15 dkg pörkölt, sós napraforgómag
    • 5-6 dl langyos víz

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg pörkölt, sós napraforgómag

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.

    A robotgép tartályába beletesszük a lisztet és 3-as fokozaton elkeverjük a sóval és a napraforgómaggal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott, de nem meleg zsírt és a tejfölt, azután kevés vizet adagolva 4-es fokozaton sűrű, szép sima tésztát keverünk. Természetesen kézzel is összedolgozhatjuk a tésztát.

    Vastagon lisztezett felületre borítva kissé átgyúrjuk, majd kettéosztjuk és hosszúkásra sodorva párszor megtekerjük.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, ha kell még tekerünk rajta, ilyen módon egyenletesen elrendezzük.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A ciabattát megkenjük felvert tojással, rászórjuk a maradék napraforgó magot, (pár percet még pihenhet de nem feltétlen szükséges, mert így is szépen megkel, feljön) és a sütőbe téve nagyjából 30-35 perc alatt (légkeveréssel) szép világosbarnára sütjük.

    Rácsra téve kihűtjük. Kívül ropogós, belül nagyon-nagyon puha, ízletes!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá