Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cipó recept

Cipó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 4 dkg élesztő
    • 1 ek olaj
    • 1 kk só
    • langyos víz (kb 5 dl)

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a feljött élesztőt és az olajat, majd langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép sima, félpuha tésztát készítünk.

    Meleg helyre téve és letakarva 1 órát kelesztjük.

    Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, 4 egyenlő részre vágjuk és kis kenyérformákat készítünk.

    Egy nagy méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyereket és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Miután a sütő felmelegedett, vizet fújunk a kenyerekre és a tetejüket késsel vékonyan bevagdossuk, majd mehetnek a sütőbe.

    Légkeveréssel nagyjából 45-50 perc alatt szép pirosra megsütjük. Miután kivettük, ismét vizet fújunk rájuk, majd rácsra tesszük kihűlni.

    Azért szeretjük ezeket a kisebb 25 dkg-os cipókat, mert a szeletek könnyen beleférnek a pirítóba, nem mellesleg igen gyakran szoktunk “retro” szendvicseket fogyasztani és ahhoz is tökéletes méretűek, na meg persze a házi kenyérnél nincs jobb!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá