Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 2,5 dl víz
    • 25 dkg liszt
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • csipetnyi cukor

    Krém:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • 1,3 l víz

    Elkészítése:

    A vizet feltesszük egy kb 3 literes lábosba, beledaraboljuk a margarint, beleszórjuk a sót, cukrot és felforraljuk.

    Forrás közben belekeverjük a lisztet, amellyel addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és jól eldolgozzuk.

    A tésztából 2-3 diónyi halmokat készítünk (tortadíszítővel) sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon kb 20-30 perc alatt készre sütjük. (Amíg sül ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor összeesik a tészta!) Ha kihűlt, levágjuk a kalapjukat és megtöltjük a krémmel.

    1 l vizet, 10 dkg kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót felteszünk a tűzhelyre egy kb 5 literes edényben. 3 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a tűzhelyen lévő edénybe öntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beleteszünk 20 dkg kristálycukrot, majd kis lángon a tűzhelyen lévő sárga krémhez adjuk.

    Ha elkevertük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ne kevergessük a krémet, hagyjuk magától kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá