Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 10 db közepes vagy 15-20 db mini fánkhoz:

    • 12 ek víz
    • 12 dkg margarin
    • csipet só
    • 15 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
    • 2 cs vanília ízű pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.

    Sütőpapírral bélelt tepsire kb tojásnyi nagyságú halmokat rakunk (kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálva), egymástól távolabbra.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!

    Elkészítjük a tejből, pudingporokból a pudingot és kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük kb 4 ek cukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.

    A kész fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel, illetve a felvert tejszínhabbal. Rátesszük a tetejét, majd porcukorral meghintjük. J

    ó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Végig magas hőfokon kell sütni a tésztát! Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni! Jó sütizést!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá