Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg sertészsír
    • 15 dkg finomliszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 teáskanál cukor
    • csipet só
    • 3 dl víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3 dkg finomliszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál zselatin

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 ek cukor
    • 1 teáskanál zselatin

    Elkészítése:

    Egy edényben a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen felolvadt akkor a lisztet is hozzáadjuk.

    Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.

    A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.

    Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra és 10-15 percig sütjük.

    Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt elzárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.

    A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejjel, a cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit hűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is.

    A habhoz a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is hozzákeverjük.

    A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd beletöltjük először a sárga krémet, utána a habot, majd a tetejüket visszatesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá