Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Képviselőfánk

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 tojás
  • 0,5 teáskanál cukor
  • csipet só
  • 3 dl víz
  • 1 tojás a lekenéshez

Krémhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál zselatin

Habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 teáskanál zselatin

Elkészítése:

Egy edényben a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen felolvadt akkor a lisztet is hozzáadjuk.

Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.

A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.

Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra és 10-15 percig sütjük.

Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt elzárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.

A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejjel, a cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit hűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is.

A habhoz a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is hozzákeverjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd beletöltjük először a sárga krémet, utána a habot, majd a tetejüket visszatesszük.