Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Képviselőfánk

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 10 tojás
  • csipetnyi só
  • csipetnyi cukor

Krém:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 1,3 l víz

Elkészítése:

A vizet feltesszük egy kb 3 literes lábosba, beledaraboljuk a margarint, beleszórjuk a sót, cukrot és felforraljuk.

Forrás közben belekeverjük a lisztet, amellyel addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és jól eldolgozzuk.

A tésztából 2-3 diónyi halmokat készítünk (tortadíszítővel) sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon kb 20-30 perc alatt készre sütjük. (Amíg sül ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor összeesik a tészta!) Ha kihűlt, levágjuk a kalapjukat és megtöltjük a krémmel.

1 l vizet, 10 dkg kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót felteszünk a tűzhelyre egy kb 5 literes edényben. 3 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a tűzhelyen lévő edénybe öntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beleteszünk 20 dkg kristálycukrot, majd kis lángon a tűzhelyen lévő sárga krémhez adjuk.

Ha elkevertük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ne kevergessük a krémet, hagyjuk magától kihűlni.