Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A vizet feltesszük egy kb 3 literes lábosba, beledaraboljuk a margarint, beleszórjuk a sót, cukrot és felforraljuk.
Forrás közben belekeverjük a lisztet, amellyel addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és jól eldolgozzuk.
A tésztából 2-3 diónyi halmokat készítünk (tortadíszítővel) sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon kb 20-30 perc alatt készre sütjük. (Amíg sül ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor összeesik a tészta!) Ha kihűlt, levágjuk a kalapjukat és megtöltjük a krémmel.
1 l vizet, 10 dkg kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót felteszünk a tűzhelyre egy kb 5 literes edényben. 3 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a tűzhelyen lévő edénybe öntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beleteszünk 20 dkg kristálycukrot, majd kis lángon a tűzhelyen lévő sárga krémhez adjuk.
Ha elkevertük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ne kevergessük a krémet, hagyjuk magától kihűlni.