Fahéjas kelt tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 7 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott margarin vagy vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3,5 dkg élesztő
- 1 citrom héja
- 1 teàskanàl vanília őrlemény
Töltelék:
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olvasztott margarin vagy vaj
- 2 evőkanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 5-10 dkg olvasztott margarin vagy vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.
A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és elfelezzük.
Az egyik tésztacipót kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott és visszahűtött vaj felével és egyenletesen rászórjuk a fahéjjal elkevert cukor felét. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercseket kb 20 percig kelesztjük, kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
A még forró tekercseket lekenjük olvasztott vajjal.