Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg (kalács)liszt ennek hiányában finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
A töltelékhez:
- 14 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- őrölt fahéj ízlés szerint
A mázhoz:
- 15 dkg natúr vajkrém
- 2 csapott ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben.
A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, vékony négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb 3 cm széles darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással és további fél órát kelesztjük.
Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét.