Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal recept

Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg (kalács)liszt ennek hiányában finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 4 dkg vaj
    • 4 dkg cukor
    • 2,5 dl langyos tej
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 14 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    A mázhoz:

    • 15 dkg natúr vajkrém
    • 2 csapott ek porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • csipet só

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben.

    A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta, vékony négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb 3 cm széles darabokra szeleteljük.

    Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással és további fél órát kelesztjük.

    Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá