Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás, krémsajtos csiga recept

Áfonyás, krémsajtos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 600 g liszt
    • 200 g vaj
    • 50 g cukor
    • 50 g friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 20 dkg krémsajt
    • 3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
    • 30 dkg fagyasztott áfonya
    • 1/2 evőkanál keményítő

    A glazúrhoz:

    • 4 evőkanál áfonyaszörp
    • 10-12 dkg porcukor (a szörptől függ mennyi cukrot vesz fel)

    Elkészítése:

    A tészta összes hozzávalóit, a vaj kivételével, tegyük egy nagy tálba vagy a robotgép táljába. Dolgozzuk össze egy gombóccá kézzel vagy a robotgép dagasztó fejével, ez kb 4 perc. Így még elég száraz lesz a tészta, ez rendben van, ne legyen lisztes.

    A nagyon puha vajat adjuk a tésztához. Kezdjük el géppel dagasztani kb 8-10 percig, amíg szépen összeáll a tésztánk. Takarjuk le és tegyük meleg helyre és 30-40 perc alatt hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta.

    Amíg kel a tésztánk, a krémsajtot keverjük ki a porcukorral. Az áfonyára szórjuk rá a keményítőt és rázzuk kicsit össze a gyümölccsel.

    A megkelt tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük rá a krémsajtot. A krémsajtos tészta tetejére szórjuk rá az áfonyaszemeket. Tekerjük fel jó szorosan a tésztánkat és vágjuk 3-4 cm vastagságúra a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőformába.

    Tegyük félre 20 percre még kelni az áfonyás tekercseinket.

    Tegyük előmelegített sütőbe 190 C°-ra és 35-40 percre és süssük készre a csigákat.

    Amíg sülnek a csigák, készítsük el a cukormázat. Egy kisebb tálba mérjük ki a porcukrot. Keverjük hozzá a kb 3-4 evőkanál szörpöt. Először mindig csak kevés szörpöt adagoljunk a porcukorhoz. Jól keverjük ki és így egy sűrű, de még éppen folyékony állagot kell kapnunk.

    Hagyjuk kihűlni a csigáinkat, majd a cukormázból mintázunk egy kanál vagy nyomózsák segítségével tetszőleges mintákat a csigák tetejére.

    Tipp:

    Ebből a tésztából készíthetünk kakaós csigát vagy fahéjasat is, ha megfelezzük tésztát. A keményítőbe forgatott áfonyáról egy szűrő segítségével érdemes lerázni a felesleges keményítőt. Ez a tésztamennyiség 16 db csigához elég. Én most csak fél adagot készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá