Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Derelye recept

Derelye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg burgonya
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 4 kanál liszt
    • 2 kanál gríz
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 5 dkg vaj

    Túrókrém:

    • 30 dkg túró
    • 2 ek méz
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet fahéj
    • levár
    • kevés olaj
    • zsemlemorzsa pirításához

    Elkészítése:

    A krumplit héjában megfőzzük, kihűlés után meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük. Összedolgozzuk a tojással, a grízzel, az olvasztott vajjal, a vaníliás cukorral és a sóval. Addig gyúrjuk, míg rugalmas tésztát kapunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

    Kis halmokat rakunk rá a közben összekevert túrókrémből vagy más töltelékből, majd a lap másik felét ráhajtjuk és vagy késsel vagy derelyevágóval négyzeteket vágunk a tésztából.

    Enyhén sós, lobogó vízben addig főzzük, míg a víz tetejére feljönnek.

    Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, amibe beleforgatjuk a derelyéket. Töltelékként túró, juhtúró mellett, különféle lekvárok, ízek is használhatók.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá