Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros derelye recept

Lekváros derelye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 tk zsír
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 2 ek cukor
    • 1 ek étolaj

    A töltelékhez:

    • házi szilva és baracklekvár

    Elkészítése:

    A krumplit héjában megfőzzük. Ha puha, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, a búzadarát és a cukrot, majd rugalmas, puha tésztává gyúrjuk. A krumplitól függően lehet, hogy több liszt kell hozzá, de óvatosan adjunk hozzá, ne legyen kemény a tészta.

    Lisztezett munkafelületen vékonyra, 2-3 mm-re nyújtjuk, egy közepes pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Mindegyikre egy kiskanál lekvárt teszünk. A derelye formázóba tesszük egyenként.

    A megformázott tésztákat rálcára helyezzük, majd enyhén sós vízben kifőzzük.

    Egy szélesebb lábasban főzzük ki, de csak 5-6 darabot tegyünk bele először.

    A zsemlemorzsát a cukorral és étolajjal kissé megpirítjuk. Amikor a tészta feljön a víz tetejére kb 3-4 percig főzzük. A tésztát a zsemlemorzsába forgatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá