Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept

Aszalt szilvával töltött túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 8 dkg finomliszt
    • 8 dkg búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só
    • 1 ek porcukor

    Forgatáshoz:

    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Töltelékhez:

    • 12 db aszalt szilva

    Tálaláshoz:

    • 3-4 ek szilvalekvár
    • 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma

    Elkészítése:

    A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.

    Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

    A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.

    A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.

    1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá