Aszalt szilvával töltött túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • pici só
  • 1 ek porcukor

Forgatáshoz:

  • 15 dkg zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 12 db aszalt szilva

Tálaláshoz:

  • 3-4 ek szilvalekvár
  • 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.

Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.

A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.

1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!