Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • fél tasak porélesztő
    • fél csésze langyos tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • pici só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt alma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • porcukor ízlés szerint
    • darált keksz a szóráshoz

    A tetejére:

    • 1/2 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek fahéjas kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.

    A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.

    Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)

    Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá