Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • fél tasak porélesztő
  • fél csésze langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1 egész tojás és 2 tojás sárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • porcukor ízlés szerint
  • darált keksz a szóráshoz

A tetejére:

  • 1/2 felvert tojás
  • 1 csapott ek fahéjas kristálycukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.

A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.

Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)

Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.