Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás párna recept

Almás párna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 0,5 dl olaj
    • csipet só
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 5 nagyobb alma
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • vaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük és tésztát dagasztunk belőle kb 15 perc alatt. Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is összegyúrhatjuk, majd dagasztjuk a tésztát.

    A kész tésztát letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük az almát, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd megpároljuk.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kör alakúra kinyújtjuk (kb 30 cm átmérőjűre), majd 4 cikkre vágjuk. A háromszögekegyforma oldalán, párhuzamosan 3-3 bemetszést ejtünk. A tészta közepére halmozunk 1-2 ek almás tölteléket, majd először az egyik sarkát hajtjuk át a másik oldalra és itt a sarkát lenyomkodjuk, majd a másik sarkát hajtjuk át és kissé összenyomkodjuk. Az alját is összenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A maradék tésztákat is ugyanígy készítjük el.

    Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A sütiket felvert tojással lekenjük, majd amikor a sütő bemelegedett (csak addig kell keleszteni, amíg a sütő felmelegszik) betoljuk a tepsit és kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá