Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás táska recept

Almás táska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg leveles tészta
    • 1 kg alma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kissé kinyomkodjuk, majd egy edénybe téve megpároljuk.

    Az alma felfogott levét elkeverjük a vaníliás pudinggal és amikor az alma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a cukrot, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

    A tésztát kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
    A tészta egyik felére halmokat teszünk a töltelékből, a másik felét ferdén 2-3 helyen bemvágjuk. A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és összehajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk.

    Kívülről körbekenjük tojássárgájával, majd tepsire sorakoztatjuk.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá