Almás táska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg leveles tészta
  • 1 kg alma
  • 1 tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kissé kinyomkodjuk, majd egy edénybe téve megpároljuk.

Az alma felfogott levét elkeverjük a vaníliás pudinggal és amikor az alma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a cukrot, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
A tészta egyik felére halmokat teszünk a töltelékből, a másik felét ferdén 2-3 helyen bemvágjuk. A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és összehajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk.

Kívülről körbekenjük tojássárgájával, majd tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.