Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük és tésztát dagasztunk belőle kb 15 perc alatt. Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is összegyúrhatjuk, majd dagasztjuk a tésztát.
A kész tésztát letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük az almát, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd megpároljuk.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kör alakúra kinyújtjuk (kb 30 cm átmérőjűre), majd 4 cikkre vágjuk. A háromszögekegyforma oldalán, párhuzamosan 3-3 bemetszést ejtünk. A tészta közepére halmozunk 1-2 ek almás tölteléket, majd először az egyik sarkát hajtjuk át a másik oldalra és itt a sarkát lenyomkodjuk, majd a másik sarkát hajtjuk át és kissé összenyomkodjuk. Az alját is összenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A maradék tésztákat is ugyanígy készítjük el.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sütiket felvert tojással lekenjük, majd amikor a sütő bemelegedett (csak addig kell keleszteni, amíg a sütő felmelegszik) betoljuk a tepsit és kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.