Kapormártás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
- 1 ek vegeta vagy ételízesítő
- 1 csokor kapor
- 150 g tejföl
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.
Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.
Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.
Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »