Kapormártás húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
- 1 ek vegeta vagy ételízesítő
- 1 csokor kapor
- 150 g tejföl
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.
Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.
Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.
Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.