Kapormártás húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
- 1 ek vegeta vagy ételízesítő
- 1 csokor kapor
- 150 g tejföl
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.
Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.
Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.
Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









