Kapormártás húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
- 1 ek vegeta vagy ételízesítő
- 1 csokor kapor
- 150 g tejföl
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.
Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.
Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.
Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »