Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú Vetrece recept

Savanyú Vetrece
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
    • Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
    • 2 dl száraz fehér bor
    • 1 kiskanál liszt
    • 1,5 dl tejföl
    • Mustár és citrom ízlés szerint

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük, a zsírját majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.

    Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst.

    Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük majd fel önjük a borral, és 1 liter vízzel.

    Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. (ha túlságosan besűrűsödne a szaftja, egy kevés vízzel pótoljuk)

    Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánsát tesszük.

    Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá