Savanyú Vetrece

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Savanyú Vetrece

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
  • Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 kiskanál liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • Mustár és citrom ízlés szerint

Elkészítése:

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük, a zsírját majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst.

Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük majd fel önjük a borral, és 1 liter vízzel.

Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. (ha túlságosan besűrűsödne a szaftja, egy kevés vízzel pótoljuk)

Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánsát tesszük.

Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá.