Pikáns nyelvtokány recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg főtt marhanyelv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg csemegeuborka
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1/2 dl száraz fehérbor
- mustár
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyelvet megfőzzük vöröshagyma, fokhagyma, só, bors társaságában. Amikor elkészült, akkor megtisztítjuk.
A főtt marhanyelvet ujjnyi vastagságú, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A vékony metéltre vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük és benne a finomra vágott vöröshagymát világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkozott marhanyelvet, a megtisztított, alaposan megmosott, csíkra vágott gombát és a szintén felcsíkozott csemegeuborkát.
Liszttel simára kevert tejföllel elhabarjuk. Kevés fehérborral, mustárral, ételízesítővel utóízesítjük.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Mi nagyon szeretjük a marhanyelvet és bátorítok másokat is próbálják ki. Igaz nem olcsó, de egy 1,5 kg-os nyelvből kiváló 2 főétel készülhet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.