Pikáns nyelvtokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg főtt marhanyelv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg csemegeuborka
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1/2 dl száraz fehérbor
- mustár
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyelvet megfőzzük vöröshagyma, fokhagyma, só, bors társaságában. Amikor elkészült, akkor megtisztítjuk.
A főtt marhanyelvet ujjnyi vastagságú, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A vékony metéltre vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük és benne a finomra vágott vöröshagymát világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkozott marhanyelvet, a megtisztított, alaposan megmosott, csíkra vágott gombát és a szintén felcsíkozott csemegeuborkát.
Liszttel simára kevert tejföllel elhabarjuk. Kevés fehérborral, mustárral, ételízesítővel utóízesítjük.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Mi nagyon szeretjük a marhanyelvet és bátorítok másokat is próbálják ki. Igaz nem olcsó, de egy 1,5 kg-os nyelvből kiváló 2 főétel készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »