Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns húsgolyócskák natúr salátával recept

Pikáns húsgolyócskák natúr salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgolyóhoz:

    • 250 g darált pulykahús
    • 2 púpozott ek aprószemű zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 1 csapott tk fűszerpaprika
    • 1 mk citromlé
    • 1 késhegynyi bors
    • fél mk só

    Salátához:

    • 6 levél jégsaláta
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 2 csomag mozzarella sajt
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A hagymákat meghámozom, megmosom.

    A darált húst egy tálba teszem. A vöröshagymát finomra vágom és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom, majd 15 percen át pihentetem a masszát.

    Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok és a tepsire sorakoztatom.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.

    A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A sajtot is felkockázom. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal és máris tálalok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá