Pikáns húsgolyócskák natúr salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:

  • 250 g darált pulykahús
  • 2 púpozott ek aprószemű zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 csapott tk fűszerpaprika
  • 1 mk citromlé
  • 1 késhegynyi bors
  • fél mk só

Salátához:

  • 6 levél jégsaláta
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 csomag mozzarella sajt
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A hagymákat meghámozom, megmosom.

A darált húst egy tálba teszem. A vöröshagymát finomra vágom és a pulykahúshoz adom. A fokhagymát is rátöröm. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrom, majd 15 percen át pihentetem a masszát.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A húskeverékből nedves kézzel diónyi golyókat formálok és a tepsire sorakoztatom.

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.

A salátához előkészített zöldségeket megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A sajtot is felkockázom. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntöm. Alaposan összeforgatom, meglocsolom kevés olívaolajjal és máris tálalok.