Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykarolád tarhonyás lilakáposzta salátával recept

Pulykarolád tarhonyás lilakáposzta salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy kisebb fej lilakáposzta
    • 50 dkg pulyka mell
    • 1 kis csomag gluténmentes tarhonya
    • 3 szál újhagyma
    • só, bors, kakukkfű, bazsalikom
    • olaj
    • szárított paradicsom

    Elkészítése:

    A lilakáposzta 1/4-edét meglocsom olajjal, fóliába csomagolom és 160 fokra beteszem a sütőbe kb 20 percre.

    A maradék lilakáposztát felaprítom és kevés olajon egy nagyobb edényben elkezdem lepiritani. Az újhagymát felaprítom és hozzáteszem a káposztához. Felöntöm kb 1,5 dl borral és párolom. Ezt még 3-4-szer megismétlem, míg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom és ha megpuhult félreteszem.

    A tarhonyát kevés olajon átpirítom, sózom, majd ugyanúgy mint a káposztánál csak itt vízzel fokozatosan mindig fel-felöntöm. Ha megpuhult és krémes állagú lesz félreteszem.

    A húsról levágok egy szép darabot, megsózom és félreteszem. A maradék húst felaprítom és beleteszem egy aprító gépre, sózom, borsozom és felöntöm 150 ml tejszínnel és ledarálom.

    Beleteszem habzsákba és egy kiterített folpackra nyomom csíkonként egymás alá. Ráteszem a levágott hús darabot és feltekerem. A két szélét elkötöm, majd alufóliába is belecsomagolom.

    Felteszek egy nagyobb edénybe vizet és amikor már gyöngyöződik a víz, beleteszem a roládot 30-35 percre. Ha kész kiveszem, kicsomagolom és egy tányérra teszem pihenni.

    Egy serpenyőbe vajat melegítek, hozzáadok kakukkfüvet és bazsalikomot, majd beleteszem a húst és minden oldalról átpirítom.

    A salátára rádarabolom a sütőben sült káposztát.

    Tipp:

    A párolt káposzta levét leszűrhetjük és feltéve a tűzre vajat hozzáadva mártást készíthetünk belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá