Pulykarolád tarhonyás lilakáposzta salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy kisebb fej lilakáposzta
  • 50 dkg pulyka mell
  • 1 kis csomag gluténmentes tarhonya
  • 3 szál újhagyma
  • só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • olaj
  • szárított paradicsom

Elkészítése:

A lilakáposzta 1/4-edét meglocsom olajjal, fóliába csomagolom és 160 fokra beteszem a sütőbe kb 20 percre.

A maradék lilakáposztát felaprítom és kevés olajon egy nagyobb edényben elkezdem lepiritani. Az újhagymát felaprítom és hozzáteszem a káposztához. Felöntöm kb 1,5 dl borral és párolom. Ezt még 3-4-szer megismétlem, míg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom és ha megpuhult félreteszem.

A tarhonyát kevés olajon átpirítom, sózom, majd ugyanúgy mint a káposztánál csak itt vízzel fokozatosan mindig fel-felöntöm. Ha megpuhult és krémes állagú lesz félreteszem.

A húsról levágok egy szép darabot, megsózom és félreteszem. A maradék húst felaprítom és beleteszem egy aprító gépre, sózom, borsozom és felöntöm 150 ml tejszínnel és ledarálom.

Beleteszem habzsákba és egy kiterített folpackra nyomom csíkonként egymás alá. Ráteszem a levágott hús darabot és feltekerem. A két szélét elkötöm, majd alufóliába is belecsomagolom.

Felteszek egy nagyobb edénybe vizet és amikor már gyöngyöződik a víz, beleteszem a roládot 30-35 percre. Ha kész kiveszem, kicsomagolom és egy tányérra teszem pihenni.

Egy serpenyőbe vajat melegítek, hozzáadok kakukkfüvet és bazsalikomot, majd beleteszem a húst és minden oldalról átpirítom.

A salátára rádarabolom a sütőben sült káposztát.

Tipp:

A párolt káposzta levét leszűrhetjük és feltéve a tűzre vajat hozzáadva mártást készíthetünk belőle.