Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztor pite recept

Pásztor pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Húsos ragu:

    • 2 ek olaj
    • 700 g darált marha vagy bárányhús
    • 1 nagyobb répa
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • rozmaring, kakukkfű, só, bors ízlés szerint
    • worcestershire szósz
    • paradicsompüré vagy paszta egy kis doboz (70 g)
    • vörösbor (néhány kortynyi)
    • kb 0,5 dl csirkealaplé

    Tetejére:

    • 700 g burgonya hámozva és darabolva
    • 3,5 ek vaj
    • 60 ml habtejszín (cukrozatlan, 30 %-os)
    • só, bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt sajt (parmezán, cheddar…, ki mit szeretne)

    Elkészítése:

    Húsos ragu:

    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd rátesszük a húst és elkezdjük lepirítani. Amikor már szép barna, akkor hozzáreszeljük a vöröshagymát és a répát és a fokhagymát és az egészet jól összekeverjük.

    Felöntjük kevés worcestershire szósszal és a paradicsompürével, elkeverjük, majd a borral is felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szeritn sózzuk, borsozzuk.

    Felöntjük az alaplével és megpároljuk.

    Tetejére:

    A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük és még forrón áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már kihűlt kissé, akkor hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejszínt és a vajat, majd az egészet jól összekeverjük.

    Összeállítás:

    Egy sütésre alkalmas jénaiba vagy más edénybe szedjük a ragut, majd a pürét egyenletesen elterítjük rajta és megszórjuk a tetejét sajttal.

    200 fokra melegített sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá