Kemencés pacalpörkölt cserépedényben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg pacal
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír
- 3 db paprika
- 1 db chili
- 3 db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek majoranna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A pacalt csíkokra vágom, a paprikát és paradicsomot apróra kockázom.
A cserépedénybe teszem az összes hozzávalót elkeverem, ízlés szerint sózom. A chilit egészben a tetejére teszem. 2-3 dl víz elegendő a felöntéshez.
Lefedem és 280 fokos kemencébe tolom. 2 óra főzés után tálalom.
Ha fagyasztott előfőzött pacalt használok, csak fél óra főzés szükséges.
Főtt burgonyával, és/vagy friss kenyérrel tálalom.
A kemencés pacalpörkölt cserépedényben kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »