Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi marhatokány puliszkával recept

Erdélyi marhatokány puliszkával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg csíkozott marhacomb
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors vagy borsikafű
    • kakukkfű
    • 2,5 dl sűrített paradicsom
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 1 cső csípős zöldpaprika

    A puliszkához:

    • 25 dkg kukoricadara
    • 1 liter víz
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, utána leszűrjük.

    A sült szalonnát félretesszük. Zsírjában aranysárgára pirítjuk az apróra darabolt hagymát, majd rádobjuk a csíkozott marhahúst, az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg zsírjára nem pirul.

    Kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt majdnem készre pároljuk, időnként meg-megkeverjük, ha szükséges a vizet pótoljuk, majd kakukkfűvel megszórjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a fehérbort is, készre pároljuk, fedő nélkül, h a felesleges leve elpárologjon.

    A puliszkához 1 liter forró vízbe tegyünk 1 teáskanálnyi sót, majd folyamatos kavarás mellett öntsük bele a negyed kiló kukoricadarát.

    Lassú tűzön addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.

    A tokányt ízlés szerint a puliszkával, és savanyúsággal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá