Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontos marhapörkölt recept

Csontos marhapörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Pörkölt:

    • 3 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál zsír
    • 1,5 kg csontos marhahús
    • 2 paradicsom
    • 2 zöldpaprika
    • víz
    • őrölt pirospaprika (házi)

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • víz
    • 30 dkg tarhonya
    • 1 csapott evőkanál vegeta
    • ½ dl étolaj

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron és megpirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

    Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Szükség szerint adhatunk hozzá vizet. Mindig csak annyit, hogy ellepje a húst, mert sűrű szafttal az igai a pörkölt. Ízlés szerint sózzuk.

    Takarék lángon addig főzzük, ameddig a csontról leválik a hús.

    Ameddig a pörkölt fő elkészítjük a köreteket. A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A pirított tarhonyát is elkészítjük. Egy teflonos edénybe beleöntjük az olajat, majd rátesszük a tarhonyát. Takarék lángon barnára pirítjuk a, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval és vegetával ízesítjük. Fedő alatt, többszöri keverés mellett addig főzzük a tarhonyát, ameddig az összes fizet felszívja és a szemek megpuhulnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá