Csontos marhapörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Pörkölt:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 kg csontos marhahús
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • víz
  • őrölt pirospaprika (házi)

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • víz
  • 30 dkg tarhonya
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • ½ dl étolaj

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron és megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Szükség szerint adhatunk hozzá vizet. Mindig csak annyit, hogy ellepje a húst, mert sűrű szafttal az igai a pörkölt. Ízlés szerint sózzuk.

Takarék lángon addig főzzük, ameddig a csontról leválik a hús.

Ameddig a pörkölt fő elkészítjük a köreteket. A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A pirított tarhonyát is elkészítjük. Egy teflonos edénybe beleöntjük az olajat, majd rátesszük a tarhonyát. Takarék lángon barnára pirítjuk a, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval és vegetával ízesítjük. Fedő alatt, többszöri keverés mellett addig főzzük a tarhonyát, ameddig az összes fizet felszívja és a szemek megpuhulnak.