Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsos marhapörkölt recept

Bográcsos marhapörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 5 kg marhalábszár felkockázva
    • 1 kg vöröshagyma apróra vágva
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 kis kanál őrölt kömény
    • 60 dkg zöldpaprika
    • 1 db csípős paprika
    • 30 dkg paradicsom
    • 4 ek őrölt pirospaprika
    • 2 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.

    Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.

    A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.

    A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett.

    Kevés vizet öntöttem alá (nehogy odakapja) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort.

    A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.

    Mikor már majdnem megfőtt, hozzákevertem a paprikát. Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek